Gepassioneerd leiderschap met impact in tijden van Corona; Zet al je kleuren in !

 

  • Gepubliceerd op 7 april 2020

Kristien Rogier

 

Kristien Rogier

Zaakvoerder, Consultant, Trainer, Coach and owner of inpare|empowering people to success

 

Met welke voorkeursstijl laat jij je aan je professionele en privé context het makkelijkst zien? Hoe vlot zet jij je 4 gedragsenergieën in om de juiste impact te realiseren? Waar zitten jouw kracht en jouw valkuil, waar je allergie en uitdaging?

Goede morgen, mijn naam is Kristien Rogier, ik ben gepassioneerd trainer en executive coach bij in.pa.re.|empowering passionate leaders to success.

Carl Gustav Jung in toegepaste vorm.

Vandaag sta ik heel graag even stil bij het gedrag van passionate leaders en de impact hiervan op zichzelf en anderen.

Ik werd door dit onderwerp echt getriggerd tijdens een HiPo opleiding bij 3M meer dan 20 jaar geleden, en dit dankzij het gedachtengoed van Carl Gustav Jung, een Zwitserse doktor-psychoog die het gedrag van mensen in veel facetten heeft bestudeerd. Destijds kreeg ik het aangeboden in de vorm van MBTI (Myers Briggs Type Indicator), een model/instrument om het gedrag van mensen te typeren en te begrijpen en ook om jezelf een spiegel voor te houden als vertrekpunt voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

In 2008 - in mijn hoedanigheid van zelfstandig trainer-coach - werd ik Licenced Practitioner voor Insights Discovery (ID) -een gedragsmodel ook op basis ook van Jung's werk. Het is pas toen dat de waarde hiervan zich helemaal aan mij ontvouwd heeft. Bovendien werkt het ID-model met de kleuren Helder Blauw, Zacht Groen, Stralend Geel en Vurig Rood, die elk staan voor bepaald voorkeursgedrag en die vanuit de praktijk door iedereen heel snel hiermee geassocieerd kunnen worden.

Insights Discovery expert in praktische toepassingen

Na ondertussen al 12 jaar intensief hiermee gewerkt te hebben voor talloze klanten in diverse sectoren en voor uiteenlopende ontwikkelingsvragen, mag ik vandaag zeggen expert te zijn in de praktische en pragmatische toepassing van Insights Discovery en hierin een grote meerwaarde te kunnen bieden voor mijn klanten.

In eerste instantie heeft het me geholpen in mijn eigen ontwikkelingsproces, nl. mezelf beter begrijpen, aanvaarden en vanuit mijn authentieke kracht in verbinding gaan met anderen met respect voor en rekening houdend met ieders stijl en voorkeur. Dat heeft geresulteerd in een groeiende portefeuille van tevreden én trouwe klanten.

Daarnaast heb ik veel leidinggevenden en teams met behulp van hun IDProfiel getraind en gecoacht in hun groei rond diverse thema's zoals: coachend leiderschap, communicatie met impact, motivatie, loslaten en delegeren, constructief feedback geven, resultaatgericht leidinggeven, teamontwikkeling vanuit de resp. krachten van de medewerkers, timemanagement, burn-out en bore-out preventie, ...

Jouw kleurensysteem inzetten met impact

Mijn vraag naar jou nu is: Durf je jezelf een spiegel voor te houden om uit je comfortzone getrokken te worden, daar waar jouw gedrag niet het gewenste resultaat bereikt.

"Hoe bewust ben jij van jouw voorkeursgedrag, jouw kleurensysteem en dat van jouw teamleden of klanten?

Hoe bewust sta jij stil bij het effect van jouw gedrag op anderen en pas je dit aan om beter verbinding te maken en de win-win in de relatie te laten groeien?

Zet je jouw sterktes voldoende in de verf? Durf je fier te zijn op jouw authentieke ik en daarmee het verschil te maken?

Wat zijn jouw blinde vlekken?

Wie is jouw tegengesteld type? Hoe vullen jullie elkaar aan en waar en wanneer jagen jullie elkaar de kast op?

Deze vragen en nog veel meer kan je beantwoorden vanuit de inzichten die Insights Discovery biedt.

Ermee aan de slag gaan?

Heb ik jou nu ook getriggerd met deze vragen? Laat je dan ook inspireren in het ontwikkelen van jezelf, te team en de relaties onderling en met klanten, collega's en leveranciers. 

Ik wens jullie een heel kleurrijke dag toe

Tot gauw

Kristien Rogier

Gepassioneerd trainer en executive coach bij in.pa.re.|empowering passionate leaders to success.

www.inpare.be info@inpare.be 0473/45.39.45