Tip 2: Gepassioneerd leiderschap met impact in tijden van Corona: Durf te stralen!

 

 

  • Gepubliceerd op 2 april 2020
  • Kristien Rogier

 

Kristien Rogier

Zaakvoerder, Consultant, Trainer, Coach and owner of inpare|empowering passionate leaders to success

 

Hoeveel aandacht heb jij vandaag besteed aan jouw uitstraling? Hoe zit je er momenteel bij? Welke indruk krijgen mensen indien je op dit eigenste ogenblik online zou gaan?

Goede middag, ik ben Kristien Rogier, gepassioneerd trainer en executive coach van in.pa.re.|empowering passionate leaders to success.

Zoals beloofd geef ik jullie vandaag mijn tweede tip om impact te hebben met gepassioneerd leiderschap in tijde van Corona .

Maar eerst: Wat heb je met de eerste tip gedaan?

Uiteraard ben ik benieuwd te vernemen wie van jullie mijn eerste tip van gisteren heeft toegepast en dus een positieve gedachte omgezet in een waardevolle actie. Welk resultaat heeft dit jou opgeleverd?

Laat het gerust weten via de opmerkingen onder dit artikel en inspireer hiermee ook anderen.

Wat brengt mij tot mijn volgende tip?

De afgelopen weken was ik heel actief online in het volgen van webinars en het deelnemen aan meetings in de voorbereiding van mijn eigen online ontwikkelingen.

Wat me daar is opgevallen was dat in de online world lang niet iedereen zich bewust is van zijn/haar exposure en het effect hiervan op anderen in dezelfde sessie. En dat is jammer, want 'you never get a second chance to make a first impression'.

Wat heb ik dan zoal gezien?

Mensen die een bad hairday hadden, mannen die ongeschoren online kwamen, dames die niet de moeite hadden genomen zich lichtjes op te maken waardoor ze pipser en ongezonder leken dan mogelijk het geval was, deelnemers die in beeld verschenen in een 'cosy' outfit of slonzig comfi homewear in een professionele setting, mensen die zichzelf in het donker plaatsten ten opzichte van een helder verlichte achtergrond of in een rommelig decor, en ga zo maar door.

Daarnaast zag ik ook mensen met een ongeïnteresseerde blik achter hun webcam of mensen die allerlei andere dingen zaten te doen (je wilt niet weten wat ;-) , zonder te beseffen dat online alles wat je doet veel sterker in beeld komt. Iedereen heeft het gezien.

Bij het aanschouwen van die beelden, moest ik spontaan denken aan een uitspraak van mijn 'bonneke' zaliger die aan al haar kleinkinderen steeds zei dat we ervoor moesten zorgen om altijd in elke situatie verzorgd voor de dag te komen. Je wist maar nooit wie je zou tegenkomen en wat die ontmoeting voor jou zou kunnen betekenen. Steevast maakte ze dan ook een verwijzing naar de koning van ons land. ;-)

Daarom ook vandaag mijn tip aan jullie die gepassioneerd leiderschap willen inzetten en tonen naar je zelf, je gezin, je werk én je team

  1. Laat de eerste zinvolle actie van de dag zijn dat je jezelf fatsoeneert (zowel naar kledij als naar haar en aangezicht), ook al ben je de hele dag thuis aan het werk. Je weet maar nooit dat je onverwacht een videocall krijgt. Het zal je baas maar wezen of een potentieel nieuwe werkgever, een collega, laat staan een klant of leverancier. Dress to impress! En dan bedoel ik niet dat je iedere dag fancy moet opgekleed zijn. Zorg er gewoon voor dat je een nette én frisse indruk nalaat.
  2. Kijk goed naar het beeld van jezelf op jouw scherm. Zorg dat jouw gezicht voldoende belicht is en dat jouw achtergrond rust uitstraalt en niet voor afleiding zorgt. Gebruik desnoods een virtuele achtergrond (effen kleur of behangpapier met zachte structuur erin, een foto van een rustgevend bureau of natuurlandschap, ...)
  3. Kijk ook in de camera van jouw webcam. Dat komt persoonlijker over en geeft de anderen in de meeting het gevoel van oogcontact.
  4. en tot slot, Glimlach! Dat maakt het contact ook sterker. Mensen krijgen al snel de indruk dat je somber bent , gedesinteresseerd of zelfs boos, en zullen dan ook minder makkelijk naar jou blijven luisteren, wanneer je niet glimlacht.

Van een succesvolle zakenvrouw hoorde ik gisteren 'kies voor jezelf, dan zullen anderen dat ook doen'.

Ik voeg daar graag aan toe 'Zie jezelf graag en gun het jezelf om goed voor de dag te komen. Het zal je zelfvertrouwen ten goede komen en ervoor zorgen dat anderen ook graag naar jou kijken en luisteren.

Durf te stralen op elke moment en laat anderen genieten van de warmte die dat teweegbrengt.

Ik ben heel benieuwd welke stappen jij gaat ondernemen om jezelf meer in de spotlight te zetten. Laat het me zeker weten.

Wanneer je deze tips voor gepassioneerd leiderschap zinvol vindt, maakt me dat heel gelukkig. Als tegenprestatie zou ik je willen vragen om 3 klikjes te geven: één om de tip te liken en 2 om hem te delen met jouw netwerk. Zo verspreid iets positiefs zich op dezelfde exponentiële manier als Covid19, met dat verschil dat deze spread mensen in beweging zet ipv in lockdown zet. ;-)

Alvast bedankt en tot morgen

Kristien Rogier

Passionate trainer en executive Coach van in.pa.re.|empowering passionate leaders to success