Zorg voor anderen, maar Zorg eerst voor Jezelf!

Misschien bent u die persoon, die voortdurend geeft, en geeft, maar daarbij uzelf gemakkelijk negeert.  

Drie voorbeelden, waarbij de vraag is wie het duurzame model heeft om te geven, zonder zelf "leeggezogen" te worden, zijn:
- Een herder wijdt zich aan zijn kudde en vergeet zichzelf. 
- Een kapitein van een boot brengt iedereen samen naar zijn bestemming. 
- Een Koning vergaart zijn rijkdom en macht alvorens zich om zijn onderdanen te bekommeren.

Degene die raadt dat de Koning hier het enige duurzame model heeft, heeft gelijk, volgenshet boedhisme.  Inderdaad, je moet eerst voor je eigen welzijn zorgen om anderen te kunnen dienen.

Wij zeggen: zorg eerst voor jezelf en zorg dan pas voor anderen, want als je niet voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor een ander zorgen.

Probeer deze tips om vrijgevigheid te beoefenen zonder een burn-out te krijgen of je in de situatie te brengen, dat je jezelf compleet leeg gezogen gaat voelen: 

1. 1. Zorg goed voor jezelf. Als je je eigen kracht opoffert, zul je weinig vreugde of middelen hebben om met anderen te delen. Dat dit in de praktijk niet altijd gemakkelijk is, is een feit. Maar als je jezelf hier voortdurend bewust van maakt, werkt het goed, zowel voor jezelf, als voor degenen voor wie je met hart en ziel zorgt. Dat is ook de reden dat de A van Awareness ofwel Aandacht essentieel is.

2. Screen zorgvuldig. Geef aan hen die uw vrijgevigheid waarderen, en vraag of u zelf iets nodig hebt. Oefen vooral dat vragen, want dat is voor de meesten van ons geen gemakkelijke taak. En doe dat oprecht, ook als het niet altijd makkelijk is in iedere situatie. Authenticiteit, gedragen door eerlijkheid, integriteit bouwt vertrouwen. Dat is een van de redenen, waarom deze 2e A enorm belangrijk is, wil je oprecht vanuit jou-zelf een ander goed kunnen verzorgen en de aandacht kunnen geven, die die persoon nodig heeft.

3. Stel prioriteiten. Misschien krijgt u meer verzoeken die u wil honoreren, dan u aankunt. Beslis wat voor u het belangrijkst is, of dat nu uw naaste familie is of de armoede in de wereld. De A van Alignment ofwel Afstemming vanuit zowel uw ratio, uw hart als wat u doet, is vooral energetisch van groot belang voor u.

4. Vraag om hulp. Geven is tweerichtingsverkeer. We geven elkaar kracht door om de beurt te geven en steun te bieden. Om hulp vragen is niet gemakkelijk voor degenen die liever geven. Oefening baart hier kunst! De A van Adapt to change, ofwel Aanpassen betekent dat als het u allemaal wat teveel gaat worden, u best (oefent) om over die drempel heen te stappen om voor uzelf om hulp te vragen.

5. Creëer waarde. Hoe onderhandel je als jij en de andere partij hetzelfde willen? Creatief denken kan nieuwe opties aan het licht brengen die jullie allebei tevreden stellen. Splits het laatste stuk taart en serveer het met kaas voor twee complete desserts.
Zo groei je als Team en wordt de output van een gezamenlijk project waardevoller en vaak ook uit hoofde van kwaliteit als kwantiteit groter. Dat is de A van Act of wel Actie.

Tenslotte:

Door met de 5 A's , waarop "De VIE Methode™" is gebaseerd, zoals ik de door mij ontwikkelde methode heb gedoopt, te blijven oefenen, kom je met de vaardigheden van zelf-coaching steeds sterker in je schoenen te staan. Zowel in de familiale context, als medewerker of manager. Implementeer je ze in de manier waarop je een bedrijf leidt, dan zal uiteindelijk de output van je personeel groeien, waar uiteraard ook de financiële resultaten positief door beïnvloed zullen worden.

28.03.2022/CODO/1