Het systemische maakt steeds meer opgang in de coachwe-reld. Naast de persoonlijke inzichten, geeft het systemische diepere inzichten in de grotere gehelen die op ons inwerken en waarlangs we bepaalde patronen ontwikkeld hebben.

Systemisch coachen gaat snel en efficiënt naar de naakte waarheid achter anders onverklaarbaar gedrag. Het kijkt naar diepere stromingen en invloeden die onder de opper-vlakte spelen.

De ervaring staat centraal in deze opleiding. Het systemische leer je vooral door erin ondergedompeld te worden, waarna het zich vanzelf in je werk en leven begint te integreren.

De Opleiding Systemisch Coachen is geaccrediteerd door het ICF voor Continuing Coaching Education (CCE). Coaches die aangesloten zijn bij de ICF ontvangen 36 CCE punten (28,5 Core Competencies en 7,5 Resource Development) voor het volgen van deze opleiding.

Programma

Basishouding en wetmatigheden
Wat zijn systemen en waarin werken ze anders dan individu-en? Wat onderscheidt persoons- van systemische coaching? We maken deze zaken duidelijk aan de hand van voorbeel-den, demonstraties en oefeningen. We exploreren de basis-houdingen van een systemisch begeleider die ervoor zorgen dat een gesprek vanzelf een systemische component krijgt - nog voor je één vraag hebt gesteld.

Interview en gesprek
Je leert het systemische thema destilleren uit de vraag en situatie van je klant. Aan de hand van systemische vragen onderzoek je en daag je uit. Het is niet ongewoon dat één rake vraag zo diep binnenkomt, dat er verder niks meer nodig is. Het systemische gaat dan ook meer over het nemen van wat is, dan over het formuleren van concrete stappen. De stappen volgen vanzelf uit het zien van de naakte waarheid.

Opstellingen 1 op 1
Je leert de techniek van het opstellen, het plaatsen van elementen in de ruimte. Daarbij speelt de elementkeuze een doorslaggevende rol: hoe zet je iets neer waaruit de klant een beweging kan halen? We reiken tools aan zoals krachtzinnen, genogram/organigram… en werken met allerlei materialen en settings: foto, poppetjes, bladen, stoelen … werkend op de vloer, tafel, in de verbeelding… Je leert jezelf inzetten als systemisch instrument.

Systemische Classics
We bekijken een aantal krachtige formats uit de systemische praktijk, die je bij bepaalde thema’s kan bovenhalen. Deze komen uit de rijke praktijk van opstellers over de hele wereld en werken vaak diep en lang door. Zo bekijken we zaken zoals buigen, iets nemen, ‘Ik laat het hier’, het tetralemma, rangor-de herstellen, ‘Ik ga nu mijn eigen weg’…
Wat kan je na deze opleiding?

Doelgroep

Coaches/loopbaanbegeleiders die al de basis gesprekstechniek beheersen en die een stap verder willen gaan in hun praktijk.

Over de trainer

Benjamin Ball (MCC) is een dynamische trainer en scherpzinnige coach. Hij bezit een unieke combinatie van confrontatie met een verrassende zachtheid. Hij blinkt uit in technische vingervlugheid en het aanvoelen van waar de essentie van een vraag werkelijk zit. Met een ontstuitbare leergierigheid en creativiteit werkt hij aan steeds betere manieren om mensen in contact te brengen met hun essentie en de realiteit van hun situatie. En vooral: om ze in beweging te krijgen.

Coach Education

Présenté par Benjamin Ball (MCC)


Quand ? Du 14 févr. 2022 au 10 mai 2022
De 09:30 à 16:30

Où ? Gent
Sint-Salvatorstraat 18 9000 Gent

Prix : 1 595,00 €
Aller sur le site d'inscription