Het coach-vak heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en wordt steeds professioneler. Coaches ontwikkelen zich onder andere door te reflecteren op de ervaringen in hun coachpraktijk. 
In dit webinar nemen we je mee in een dieptereflectie ervaring . Je zal mee reflecteren over een echte casus van een coach.  Op basis van een supervisievraag, zullen we stapsgewijs dieptevragen stellen en daarna ook hypotheses formuleren over wat er mogelijks afspeelt in de achtergrond, waardoor het was zoals het was.

Jij gaat dus mee op virtuele reflectiereis. Iedere deelnemer trekt eigen conclusies uit deze casus voor zijn/haar praktijk.  Als afronding staan we nog stil bij wat reflectieve supervisie biedt en wat anders is dan mentor-coaching binnen ICF en bij het ethisch belang van “reflective practice” voor coach die zijn vak serieus neemt. 

Wat zullen de deelnemers leren van uw presentatie:

- Een duidelijk beeld van de betekenis van supervisie voor jouw professionele praktijk.

- Ervaren hebben wat dieptereflectie kan opleveren voor ons als professionele coaches 

- Uitgenodigd voelen om zelf deel te nemen aan ‘reflectieve praktijk’

Wie zijn onze sprekers voor de avond:

Leen Lambrechts-Noël, uit België,  is actief als coach sinds 1994. Master Certified Coach sinds 2007. Ze creëerde meerder langdurige ICF certificerende ACTP coach opleidingen waaronder de laatste het Certified Coach Program.  Leen superviseert sinds 2007 en verdiepte haar supervisie aanpak in 2017 via een postgraduaat opleiding. Als supervisor houdt Leen van dieptereflecties en de systemische visie op het geheel.  Ze creëert een veilige container waarbinnen je kan thuiskomen bij jezelf, met alles wat er is, ook met schaamte én glorie momenten.  Leen is co-leader binnen ICF van de community of Practice Supervision en verlangt ernaar dat Supervisie een normale standaard wordt voor alle ICF coaches, onafhankelijk van de uren praktijk die ze al opdeden. Leen begeleid open supervisiegroepen, die 6 keer per jaar samenkomen. 

Charles Ruiters, uit Nederland,  traint en coacht al meer dan 15 jaar student-coaches en professionele coaches die zich verder willen ontwikkelen in hun vak. In 2019 volgde hij de supervisie opleiding Coaching voor Coaches bij de Associatie voor Coaching.  Charles zet zich in voor de professionalisering van het coach vak. Het superviseren past hier helemaal in. Als supervisor creëert hij een rustige, veilige en open sfeer om te mogen onderzoeken en te ontdekken. Hij weet jouw vraagstuk te kantelen naar meerdere perspectieven. Zijn warme aanwezigheid en open, alerte vraagstelling biedt jou alle ruimte om tot inzichten te komen, overtuigingen te herzien en te vertrouwen op jezelf. Sinds juni 2022 is Charles gecertificeerd coach op Master Certified Coach (MCC) niveau. Binnen Nobco/EMCC is Charles erkend als Senior Practioner Coach. Hij werkt als coach trainer bij diverse ICF geaccrediteerde opleiders.

 

ICF Belgium

Virtual (webinar)

Gepresenteerd door Leen Lambrechts & Charles Ruiters


Wanneer? Op 6 mrt. 2023
Van 20:00 tot 21:30

Prijs
Non-members € 20,00
Members Gratis
CCEU's
Kerncompetenties : 1.5
Business dev : 0
Personal dev : 0
Andere : 0

Mijn CCEU ophalen